De namen van huwelijksjaren bij huwelijksjubileums

De huwelijksjaren benamingIedereen kent ze wel: jubileumnamen voor huwelijken. De meest bekende is natuurlijk het Gouden huwelijk van 50 jaar. Er zijn echter veel meer huwelijksjaren met bijpassende huwelijkscadeaus.

Vaak zijn de namen van de huwelijksjaren afgeleid van materialen die in de buurt van een bepaald land of regio te vinden zijn. Daarom hebben de huwelijksjaren in Amerika bijvoorbeeld hele andere namen dan die in Nederland! Hieronder vind je enkele interessante huwelijksjaren met de oorsprong, betekenis en eventuele tradities.
 

Bekijk onze >> huwelijksgeschenk beeldjes <<


Enkele huwelijksjaren + bijpassende cadeaus

De eerste mijlpaal die een echtpaar behaalt is het katoenen huwelijk. Volgens traditie geven de partners elkaar dan ook een cadeautje van katoen! Na drie jaar trouwen vindt het lederen huwelijk plaats. Echtgenoten geven elkaar dan iets van leer óf van kristal. Het zevende jaar van het huwelijk is het wollen huwelijk. Omdat 7 een geluksgetal is geven mensen elkaar soms een klavertje vier of een hoefijzer. Het is echter ook normaal om iets van wol te geven zoals een knusse deken of een trui.

Het tinnen huwelijk staat voor tien jaar getrouwd. Voor dit huwelijk zijn sieraden met diamanten erg geschikt. Het eerste ‘echte’ jubileum is het koperen huwelijksjaar. Deze viert men bij 12 1/2 jaar aan trouwen. Veel koppels halen hier herinnering op van hun trouwdag. Na 15 jaar vieren koppels het kristallen huwelijk.


Huwelijksjaren tussen de 15 en 50 jaar

Er zijn enorm veel jubilea tussen het 15e en 50e trouwjaar. De meest interessante zijn echter degenen die om de 5 jaar plaatsvinden. Het 20e huwelijksjaar staat namelijk in het teken van porselein. Een leuk cadeau in dit thema is bijvoorbeeld het samen uitzoeken van nieuw servies! Na alweer 25 jaar getrouwd te zijn komt een koppel uit bij het zilveren huwelijk! Vaak worden er bij dit jubileum grote feesten gegeven of hernieuwd het koppel hun geloften.

Na 30 jaar is het parel huwelijk een feit. Bij dit huwelijk is een mooie parelketting of een set oorbellen met parels een mooi cadeau. Na 35 jaar volgt een van de minst bekende jubilea: het koralen huwelijk. Er zitten aan dit huwelijk weinig tradities. Toch is het leuk om in het thema lekker op vakantie te gaan naar een land met prachtig koraal en te gaan duiken! Het robijnen huwelijk wordt gevierd na 45 jaar huwelijk. Voor dit huwelijksjaar is er geen traditie. Daarna volgt misschien wel het bekendste huwelijksjaar: het gouden huwelijk.


Huwelijksjaren vanaf 55 jaar

Vanaf het gouden huwelijk zijn er nog steeds diverse bekende huwelijksjaren. Zo is het 55e huwelijksjaar het smaragde huwelijksjaar. Ook dit jubileum heeft weinig vaste tradities, maar een cadeau als een ketting met smaragden is natuurlijk altijd leuk! Na 60 jaar is jullie huwelijk gemaakt van diamant. Op dit punt gekomen kan er zeker een feestje worden gevierd, mits beide partners nog leven natuurlijk. Het briljanten, platina en albasten huwelijk zijn respectievelijk het 65e, 70e en 75e huwelijksjaar. Ook bij dezen zijn er niet veel tradities. Wel is het minder gebruikelijk om grote feesten te geven omdat de meeste mensen die deze jubilea bereiken al op leeftijd zijn.

Na 80 jaar heeft een koppel een eiken huwelijk. Leuke cadeaus zoals een eiken plaat of bankje zijn dan leuk. Al laatste hebben we het granieten huwelijk. Dit heeft een koppel na 90 jaar samen. Niet veel echtparen halen dit jubileum omdat het niet vaak gebeurt dat bijna partners nog leven! Reden genoeg voor een knalfeest dus, hoewel dat op die leeftijd misschien niet zo heel aantrekkelijk meer klinkt...


Huwelijksjubileum namen

Onderstaand zullen wij de Huwelijksjubileum namen benoemen. Voor elk huwelijksjaar is er namelijk een andere benaming. Vaak zijn de namen van de huwelijksjaren afgeleid van materialen die in de buurt van een bepaald land of regio te vinden zijn.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel