Wat is de zeldzaamste verjaardagsdatum?

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe zeldzaam uw verjaardag is? Misschien kent u wel iemand met een verjaardag op een hele bijzondere dag, zoals sinterklaasavond of oudjaarsdag. Het zal u niet verbazen dat verjaardagen op (vaste) feestdagen wat zeldzamer zijn. Maar wat is nu precies de zeldzaamste verjaardagsdatum? U leest het hieronder. Kent u iemand die op deze datum jaarlijks kaarsjes mag uitblazen? Dan hebben we ook nog eens een goede tip voor een blijvend verjaardagscadeau  of originele verjaardagscadeautjes voor u.

 

Deze verjaardag is het meest zeldzaam

Gemiddeld gezien vieren 41 duizend mensen dagelijks hun verjaardag in Nederland. De meeste mensen (44.1 duizend) zijn jarig op 30 september. De maand met de minste verjaardagen komt niet lang daarna: dat is namelijk december. In die maand zijn gemiddeld 38.8 duizend mensen per dag jarig. De meest zeldzame verjaardagsdatum ligt echter in februari. Dit is namelijk schrikkeldag 29 februari. Op die dag zijn maar 9.7 duizend mensen jarig. Ook 1 en 2 januari zijn niet zo populair onder de jarige jobs: respectievelijk zijn er op die dagen 31.7 en 36.2 duizend mensen jarig.

Hoe komt het nu dat precies op dit soort bijzondere dagen minder mensen jarig zijn? Dat heeft onder andere te maken met geplande geboortes, zoals keizersneden. Die worden over het algemeen niet op feestdagen gepland. Ook op eerste en tweede kerstdag zijn er bijvoorbeeld relatief minder mensen jarig. Datzelfde geldt overigens voor baby’s die in het weekend worden geboren. Er zijn steeds minder zaterdags- en zondagskinderen, omdat geplande geboortes wegens de zorgcapaciteit niet meer in het weekend worden gepland.

  1. 29 februari
  2. 1 januari
  3. 2 januari

 

Zeldzame verjaardagsseizoenen

Dat in september de meeste mensen jarig zijn, is niet zo vreemd. September komt namelijk negen maanden na december, een maand waarin mensen veel en vaak knus thuis zitten en samenzijn. Tegen het einde van het jaar – in oktober, november en december – nemen de verjaardagen juist weer af. Dat kan misschien komen doordat het negen maanden eerder – in januari, februari en maart – vaak druilerig, koud en donker is: geen goede voedingsbodem voor baby fever. 

Bekijk ook andere relevante vragen; welke maand zijn de meeste mensen jarig, meest voorkomede verjaardag ter wereld

 

Een origineel cadeau voor een originele verjaardag

Kent u iemand met een zeldzame verjaardag, of bent u gewoon op zoek naar een origineel verjaardagscadeau? Neem dan eens een kijkje in ons online assortiment. Bij Bronzen Beelden Winkel vindt u vele verschillende bronzen beeldjes voor elke gelegenheid en elke soort ontvanger. Van dierenbeelden voor natuurliefhebbers tot replica’s van bekende beelden voor kunstkenners. Waar u ook naar op zoek bent: het lukt bij ons altijd om een verjaardagscadeau te vinden dat écht bij de ontvanger past.

 

Bekijk onze populaire verjaardagscadeau tips categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag
 

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel