Welk dier staat voor vastberadenheid?

Welk dier staat voor vastberadenheid? Als mensen kunnen we soms best een voorbeeld nemen aan de dierenwereld. Er zijn namelijk een hoop verschillende dieren die van alles symboliseren: van kracht tot vriendschap tot geluk. Voor wie wel een herinnering kan gebruiken om vastberaden te blijven in het leven, zijn er ook genoeg dieren die als inspiratie kunnen dienen. Hieronder volgt een overzicht van dieren die vastberadenheid symboliseren.


Dieren als symbool voor vastberadenheid

De onderstaande dieren staan volgens de spiritualiteit en verschillende wereldreligies symbool voor vastberadenheid. Neem een voorbeeld aan hen als het gaat om het bereiken van uw doelen en dromen in het leven. 

De panda

De panda, die schattige zwart-witte beer uit China die vooral van bamboe houdt, staat symbool voor vastberadenheid en rust. Hoewel de panda er namelijk uitziet als een knuffelbeer, is het eigenlijk een heel sterk, krachtig dier.

De schildpad

De schildpad komt in veel fabels, sprookjes en legendes voor als symbool voor vastberadenheid. Een schildpad staat er immers om bekend erg langzaam te zijn. Toch kan dit soms juist in zijn voordeel werken. Het is namelijk soms beter om langzaam en vastberaden te werk te gaan, dan snel en impulsief.

De zalm

Bij zalm denkt u misschien eerder aan lekker eten, maar denk ook eens aan de manier waarop een school zalm tegen de stroom in kan zwemmen. Juist door de manier waarop zalm migreert, is deze vis als symbool komen te staan voor vastberadenheid.

De ram

Met zijn stevige hoorns kan een ram alles wat er op zijn pad komt aan. Geen wonder dus dat de ram symbool staat voor vastberadenheid en kracht. Let met dit dier wel op: de ram symboliseert daarnaast namelijk ook onvoorzichtigheid.

Een symbool van vastberadenheid als beeld

Bent u op zoek naar een bronzen beeld van een dier dat symbool staat voor vastberadenheid? Dan kunt u terecht bij Bronzen Beelden Winkel. In ons assortiment vindt u verschillende soorten dierenbeelden, maar ook andere figuratieve en zelfs abstracte beelden.

Onze beelden zijn geschikt voor zowel binnen als buiten: u kunt een symbool voor vastberadenheid dus overal in en rondom het huis plaatsen. In tijden van twijfel, of als u net een klein steuntje in de rug nodig heeft, kunt u zich zo elke keer weer laten inspireren door de vastberadenheid van de panda, de schildpad, de zalm of de ram. Deze dieren laten ons zien dat we elk obstakel in het leven kunnen overwinnen, als we maar vastberaden blijven. 


 Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons   

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel