Bronzen portret in opdracht | Bronzen portretten op maat gemaakt

bronzen portretEen bronzen portret van een dierbare, een belangrijk persoon, een icoon of historisch figuur als uniek cadeau voor een jubileum, herdenking of ander bijzondere gebeurtenis. Onze portretten in brons zijn een levensechte weergave van een te portretteren persoon.

Wij begrijpen als geen ander dat het bronzen portret een memorabel cadeau is en een goede gelijkenis moet vertonen met de echte persoon. Onze kunstenaars letten op specifieke details van de mens waar een representatie van moet worden gemaakt om het beeld echt te laten spreken. Zo bent u bij ons verzekerd van een exclusief afbeeldsel van een belangrijk persoon binnen uw familie, bedrijf of iemand met historische waarde die vereeuwigd moet worden.
 

Hoe worden bronzen portretten gemaakt?

Onze bronzen portretten worden vervaardig aan de hand van foto's. Leeft de persoon in kwestie nog en het hoeft geen verrassing te zijn, dan plannen we een fotosessie in zodat de verhoudingen van het gezicht goed vastgelegd kunnen worden.

Moet een beeld van een portret een verrassing zijn, dan kunnen er foto's aangeleverd worden van de persoon zonder dat hij of zij dit weet. Hieronder ziet u voorbeeld hiervan. Deze bronzen portretten zijn op basis van een aantal aangeleverde foto's gemaakt, zonder dat dit ouderlijke echtpaar dit wist.
 

bronzen portretten

Bronzen portretten van een echtpaar op basis van aangeleverde foto's als verrassing voor hun


Is een persoon overleden, ook dan kunnen wij een bronzen portret maken. Hierbij is het belangrijk dat er foto- of beeldmateriaal van deze persoon beschikbaar is.

Op basis van de foto's wordt een mal gemaakt. Deze wordt ter goedkeuring aan de klant gestuurd en het gieten gaat pas van start als de mal helemaal perfect is naar wens van de klant. Benieuwd hoe een bronzen beeld wordt gemaakt? Meer informatie over hoe wordt een bronzen beeld gemaakt.
 

Alternatieven om een beeltenis van een figuur te laten maken

portret erepenningEen beeltenis in brons hoeft niet per se als 3d beeld gemaakt te worden. Deze kan ook worden in een bronzen plaquette of erepenning.

Een plaquette is ideaal voor aan een gevel of aan een wand in een gebouw en een erepenning is passend om iemand te huldigen voor een belangrijke of bijzondere prestatie.

portret op plaat

 

Bij deze opties is het belangrijk dat de fotokwaliteit goed is, zodat het eindresultaat zo mooi mogelijk wordt.

Een plaquette of erepenning kunnen in iedere gewenste afmeting worden geleverd.

Meer informatie over bronzen plaquette of bronzen penning.

 

 

Sokkel voor portret in brons

Som wordt er gekozen om het bronzen portret op een bureau, kast of schouw te plaatsen. Is er geen goede plek aanwezig om het bronzen portret te tonen? Dan kunnen wij ook een bijpassende sokkel leveren.

Onze sokkels zijn van natuursteen gemaakt zoals Hardsteen en Graniet en zorgen ervoor dat het bronzen portret een veilige plek heeft om te kunnen staan. Daarnaast zorgt een stijlvolle sokkel ervoor dat het bronzen portret een echte eyecatcher in de ruimte is. Of het bronzen beeld nu in een zitkamer, een kantoor of een openbare ruimte komt te staan: op een sokkel zal het door niemand over het hoofd worden gezien.
 

Patinering (kleur) van het afgietsel

beeltenis in bronsPatineren is de laatste stap bij het maken van een bronzen beeld. Dit is het aanbrengen van de kleur.

Meestal wordt gekozen voor een bruine patina voor een beeltenis in brons, maar ook een donkere, of groene patina is mogelijk. Hier ziet u een voorbeeld van een portret in een donkere patina.
 

 

Bronzen portret in opdracht - kosten en levertijd

De kosten en levertijd van een portret in opdracht zijn afhankelijk van voornamelijk de gewenste afmeting.

Wilt u een kleine bronzen portret van bijvoorbeeld 15 cm hoog of een afbeeldsel van het gezicht op ware grootte of nog groter? Voor een klein gezicht in brons laten maken betaalt u circa 4.500 eur en van een gezicht in brons op ware grootte circa 8.000 eur. Moet niet alleen het gezicht worden afgebeeld, maar ook een stuk van het lichaam dan wordt het meer een borstbeeld of buste. Dit kost circa 12.000 eur.

De levertijd van een op maat gemaakt portret is circa 3 tot 4 maanden. Heeft u vragen over een bronzen portret in opdracht? Neem gerust contact met ons op.
 

Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag hier een vrijblijvende prijs aan!

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel