Levensboom betekenis door de eeuwen heen

De levensboom is al eeuwenlang een symbool dat in allerlei culturen en religies voorkomt. Vaak houdt de levensboom betekenis verband met groei, de verbinding met het goddelijke of met eenheid en balans.

In de Bijbel komt de levensboom voor in Genesis. In het paradijs plantte God de levensboom en de boom van kennis van goed en kwaad. Die laatste boom is bekender geworden dan de levensboom, omdat Adam en Eva van die boom de appel aten in plaats van te kiezen voor de onsterfelijkheid door de vruchten van de levensboom. In de Koran is sprake van een vergelijkbare boom: de gezegende boom, een dadelpalm, met vruchten die onsterfelijkheid geven.

In het Hindoeïsme en het Boeddhisme vinden we ook levensbomen terug. De Bodhiboom was de boom waaronder de Boeddha verlichting bereikte. De levensboom staat hier symbool voor ontwaken of een nieuw leven. In het Hindoeïsme zijn de wortels van de levensboom de bron van alle leven. Bij de heidense Germanen speelden bomen een grote rol en in de Noordse mythologie komt Yggdrasil, de wereldboom voor. In de inheemse tradities in Noord- en Zuid-Amerika speelt het levensboommotief een grote rol en ga zo maar door. Overal geeft de levensboom betekenis aan bomen uit de plaatselijke omgeving en verleent hen een mythische kracht. Geen wonder dat ook in deze tijd mensen nog graag een levensboom in hun omgeving hebben. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een van de bronzen beelden uit onze webshop.

 

Betekenis levensboom als sieraad

In Nederland ziet u de levensboom regelmatig terug in huizen. Vooral bij oude boerderijen kunt u de levensboom terugvinden in het raampje boven de voordeur. Hier heeft de levensboom betekenis als beschermer tegen onheil en rampen. Is de betekenis van de levensboom als beschermer ook de reden dat we hem zo vaak zien als sieraad of als beeld in huis of tuin? Bij ons vindt u verschillende soorten bronzen beelden van een levensboom, zowel met als zonder sokkel. Zo is er altijd een levensboom die past, of hij voor u nu staat voor bescherming, voor verbinding met de natuur of voor het eeuwige leven..

 

Bekijk hier onze levensboom , kilk op de afbeelding om naar het artikel te gaan.

Levensboom cadeau

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel