Hoeveel geld geven bij bruiloft? Geef een gepast geldbedrag

hoeveel geld geven bij bruiloft, hoeveel geld geef je bij een bruiloftHoeveel geld geven bij bruiloft in 2024? Welk bedrag is normaal? U bent zeker niet de enige die er moeite mee heeft met welk geldbedrag u in de envelop zult stoppen om te geven aan het pasgetrouwde stel op een bruiloft, of als het echtpaar 40 jaar getrouwd is bijvoorbeeld. Gelukkig hebben al veel mensen en koppels zich over deze vraag gebogen en bestaat er een etiquette. Deze etiquette is afhankelijk van de volgende punten:

  1. Welke relatie heeft u met het bruidspaar?
  2. Bent u daggast of avondgast?
  3. Komt u alleen, of met uw partner of gezin?
     

Hieronder worden de hoeveel geld geef je bij een bruiloft punten uiteengezet en leest u welk bedrag echt niet gepast is om te geven op een trouwerij.
 

1 - Welke relatie heeft u met het bruidspaar?

De belangrijkste richtlijn is welke relatie u heeft met het stel, of één van de partners. Logischerwijs geeft u al snel minder geld aan een collega die u af en toe eens ziet, dan aan een familielid waar u erg aan gehecht bent. Tevens is het aantal jaren van een huwelijksjubileum speelt een rol. Bij een 50 jarig huwelijk geef je meer geld dan bij een 5 jarig huwelijk of als mensen 12,5 jaar getrouwd zijn.
 

1a - Wanneer de bruid of bruidegom een collega of kennis is

Laten we eens kijken naar de algemene bedragen die gelden per relatie. Bent u een collega of kennis van het stel, dan hoeft u het minst diep in de buidel te tasten. Over het algemeen worden er bedragen in de enveloppe gestopt van rond de paar tientjes. Denk aan bedragen rond de 25 euro.
 

1b - Als bruidspaar familie of vrienden zijn maar waar u niet echt een band mee heeft

Gaat het om familie, zoals een neef of nicht die u af en toe eens ziet maar niet echt een speciale band mee heeft? Dan kunt u circa een tientje optellen bij het te overhandigen bedrag. 35 tot maximaal 50 euro is dan vrij gangbaar.
 

1c - Als u een speciale band mee heeft met het stel dat gaat trouwen

Voor bloedverwanten waar u een innige band mee heeft of vrienden waar u mee bent opgegroeid, gelden andere regels. Het te schenken bedrag ligt hier rond het dubbele van het hiervoor genoemde maximale bedrag, namelijk rond de 100 euro. Dat klinkt veel, maar de praktijk zal leren dat u makkelijk zo’n relatief hoog bedrag schenkt aan mensen met wie u een bijzondere relatie heeft, dan dat u een flink lager bedrag geeft aan iemand die u nauwelijks kent.
 

1d - Wanneer u getuige bent bij het huwelijk

Hoeveel geld geef je als getuige?  Dan wordt er toch wel wat meer verwacht, denk aan 200 euro.  Stel dat u dit echt niet kunt betalen, wees dan eerlijk hierover. U kunt als getuige ook veel werk uit handen nemen bij de organisatie van de builoft of tijdens het huwelijksfeest zodat alles in goede orde verloopt. Dit zal zeker gewaardeerd worden.
 

2 - Ook belangrijk: bent u daggast of avondgast op de trouwerij?

Wanneer u een hele dag bent uitgenodigd dan is de geldende etiquette dat u meer schenkt dan wanneer u alleen een avondgast bent. Als daggast neemt u waarschijnlijk deel aan diverse activiteiten wat het bruidspaar best wat geld kan kosten. Hierin kunt u het bruidspaar in tegemoet komen.
 

3 - Komt u alleen, of met uw partner en eventueel uw gezin?

Ook is het natuurlijk ervan afhankelijk of u alleen komt, of samen met partner en/of gezin. Het beste is dan te rekenen met een bedrag per persoon. Het meest gangbare is 20 eur per volwassene en 10 eur per kind.
 

4 - Welk geldbedrag is absoluut niet gepast om te geven op een bruiloft?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: 5 eur in een envelop geven bij een bruiloft is ongepast. Het minimale bedrag is toch wel 20 eur. Als u het echt niet kunt betalen, dan is een persoonlijke kaart wellicht beter dan 5 eur. Ook kunt u misschien helpen met of tijdens de trouwerij. Uw inspanning is ook geld waard!
 

Belangrijker dan algemeen geldende richtlijnen voor hoeveel geld geven bij bruiloft

Het belangrijkste is echter dat u een bedrag geeft dat u kwijt kunt en wilt. Iemand die twee keer modaal verdient zal veel minder snel wakker liggen van hoeveel geld geven bij een bruiloft, terwijl het voor iemand die al moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen hetzelfde bedrag voor slapeloze nachten kan zorgen.

Hoeveel geld geven bij builoft is uiteindelijk het bedrag waar u vrede mee heeft. Uiteindelijk gaat het ook niet om de hoogte ervan, maar zal het bruidspaar vooral blij zijn met uw aanwezigheid op de mooiste dag van hun leven.
 

Geld cadeau bruiloft schenken op een originele manier: de cadeaubon

Een geld cadeau bruiloft kan ook in de vorm van een cadeaubon in de envelop. Dit is geld geven op een originele manier. Het prettige hieraan is dat het wat chiquer is dan fysiek geld. U kunt zelf het geldbedrag bruiloft bepalen, bijvoorbeeld 50 euro, 75 euro, 100 euro of meer. Bekijk onze cadeaubonnen als geld cadeau bruiloft alternatief.
 

geld cadeau bruiloft

 

Geef iets anders dan geld,
bekijk onze populaire categorieën huwelijkscadeau's

Wat geef je op een bruiloft als koppel anders dan geld? Bekijk hieronder onze geld bruiloft cadeau alternatieven.

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

Kleine huwelijksgeschenken    Groot huwelijkscadeau    huwelijk cadeau voor in de tuin

huwelijkscadeau homostel, huwelijkscadeau lesbisch paar    Familie beeldjes als zoveel jaar getrouwd cadeau    Zonnewijzer als huwelijkskado

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel