Navigatie

Hoeveel geld geven bij bruiloft?

Hoeveel geld geven bij bruiloft? U bent zeker niet de enige die er moeite mee heeft om te bedenken van een huwelijkscadeau of  welk geldbedrag u in de enveloppe zult stoppen om te geven aan het pasgetrouwde stel. Gelukkig hebben al veel mensen zich over deze vraag gebogen en zijn er genoeg ervaringsdeskundigen te vinden. Er zijn zelfs etiquettes die u helpen te bepalen wat nu precies gangbare bedragen zijn. Hieronder helpen we u met het bieden van een richtlijn.

Waar u op een verjaardag nog weg kunt komen met het geven van een tientje, is dit voor een huwelijk eigenlijk not done. Al heeft het er wel mee te maken welke relatie u heeft met het stel, of één van de partners. Logischerwijs geeft u al snel minder geld aan een collega die u af en toe eens ziet, dan aan een familielid waar u erg aan gehecht bent. Ook is het natuurlijk ervan afhankelijk of u alleen komt, of samen met partner en/of gezin.

 

Collega of kennis

Laten we eens kijken naar de algemene bedragen die gelden per relatie. Bent u een collega of kennis van het stel, dan hoeft u het minst diep in de buidel te tasten. Over het algemeen worden er bedragen in de enveloppe gestopt van rond de paar tientjes. Denk aan bedragen rond de 25 euro. De hoogte is wel weer enigszins afhankelijk van of u alleen op het feest zelf uitgenodigd bent, of de hele dag meemaakt met het bruidspaar.

 

Familie en vrienden

Gaat het om familie, zoals een neef of nicht die u af en toe eens ziet maar niet echt een speciale band mee heeft? Dan kunt u circa een tientje optellen bij het te overhandigen bedrag. 35 tot maximaal 50 euro is dan vrij gangbaar. Ook hier geldt dat hoeveel er van de dag zelf meemaakt wordt en hoeveel mensen u meeneemt, bepalend is voor het aantal euro’s dat u geeft.

 

Familie en vrienden met speciale band

Voor bloedverwanten waar u een innige band mee heeft of vrienden waar u mee bent opgegroeid, gelden andere regels. Het te schenken bedrag ligt hier rond het dubbele van het hiervoor genoemde maximale bedrag, namelijk rond de 100 euro. Dat klinkt veel, maar de praktijk zal leren dat u makkelijk zo’n relatief hoog bedrag schenkt aan mensen met wie u een bijzondere relatie heeft, dan dat u een flink lager bedrag geeft aan iemand die u nauwelijks kent.

 

Staar u niet blind op de algemeen geldende richtlijnen

Het belangrijkste is echter dat u een bedrag geeft dat u kwijt kunt en wilt. Iemand die twee keer modaal verdient zal veel minder snel wakker liggen van het geven van de bedragen die hierboven zijn genoemd, terwijl het voor iemand die al moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen hetzelfde bedrag voor slapeloze nachten kan zorgen. Kies dus vooral het bedrag waar u vrede mee heeft. Uiteindelijk gaat het ook niet om de hoogte ervan, maar zal het bruidspaar vooral blij zijn met uw aanwezigheid op de mooiste dag van hun leven.

 

 

Geef iets anders dan geld,
bekijk onze populaire categorieën huwelijkscadeau's

Klik op de afbeelding om naar de categorie te gaan.

Kleine huwelijksgeschenken kopen   Grote huwelijkscadeau's voor een bruiloft   Liefdesparen als huwelijkscadeau tuin

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Bel ons of neemt contact op via WhatsApp

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd

PROFITEER NU VAN €50,00 KORTING!

Set dikke dames beeldjes € 247,50 € 197,50
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2019 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel