Hoeveel geld geven bij bruiloft? Geef een gepast geldbedrag

hoeveel geld geven bij bruiloft, hoeveel geld geef je bij een bruiloftHoeveel geld geven bij bruiloft? U bent zeker niet de enige die er moeite mee heeft met het te bedenken van een huwelijkscadeau / trouwcadeau of welk geldbedrag u in de enveloppe zult stoppen om te geven aan het pasgetrouwde stel  op een bruiloft of aan een stel dat 12,5 jaar of 40 jaar getrouwd is bijvoorbeeld.

Gelukkig hebben al veel mensen en koppels zich over deze vraag gebogen en zijn er genoeg ervaringsdeskundigen te vinden over hoeveel geld geef je bij een bruiloft. Er zijn zelfs een etiquette die u helpt te bepalen wat nu precies gangbare bedragen zijn. Hieronder helpen we u met het bieden van een richtlijn.
 

Geld cadeau bruiloft in de vorm van een cadeaubon

Even snel tussendoor, een geld cadeau bruiloft kan ook in de vorm van een cadeaubon. Bekijk onze cadeaubonnen als geld cadeau bruiloft alternatief.
 

geld cadeau bruiloft

 

Richtlijnen voor het schenken van het juiste bedrag

Waar u op een verjaardag nog weg kunt komen met het geven van een tientje, is dit voor een huwelijk eigenlijk not done. Al heeft het er wel mee te maken welke relatie u heeft met het stel, of één van de partners. Logischerwijs geeft u al snel minder geld aan een collega die u af en toe eens ziet, dan aan een familielid waar u erg aan gehecht bent. Ook is het natuurlijk ervan afhankelijk of u alleen komt, of samen met partner en/of gezin. Tevens is het aantal jaren van een huwelijksjubileum speelt een rol. Bij een 50 jarig huwelijk geef je meer geld dan bij een 5 jarig huwelijk.
 

5 euro in een envelop geven bij een bruiloft is not done
 

Collega of kennis

Laten we eens kijken naar de algemene bedragen die gelden per relatie. Bent u een collega of kennis van het stel, dan hoeft u het minst diep in de buidel te tasten. Over het algemeen worden er bedragen in de enveloppe gestopt van rond de paar tientjes. Denk aan bedragen rond de 25 euro. De hoogte is wel weer enigszins afhankelijk van of u alleen op het trouw feest zelf uitgenodigd bent, of de hele dag meemaakt met het bruidspaar.
 

Familie en vrienden

Gaat het om familie, zoals een neef of nicht die u af en toe eens ziet maar niet echt een speciale band mee heeft? Dan kunt u circa een tientje optellen bij het te overhandigen bedrag. 35 tot maximaal 50 euro is dan vrij gangbaar. Ook hier geldt dat hoeveel er van de dag zelf meemaakt wordt en hoeveel mensen u meeneemt, bepalend is voor het aantal euro’s dat u geeft.
 

Familie en vrienden met speciale band

Voor bloedverwanten waar u een innige band mee heeft of vrienden waar u mee bent opgegroeid, gelden andere regels. Het te schenken bedrag ligt hier rond het dubbele van het hiervoor genoemde maximale bedrag, namelijk rond de 100 euro. Dat klinkt veel, maar de praktijk zal leren dat u makkelijk zo’n relatief hoog bedrag schenkt aan mensen met wie u een bijzondere relatie heeft, dan dat u een flink lager bedrag geeft aan iemand die u nauwelijks kent.
 

Belangrijker dan algemeen geldende richtlijnen voor hoeveel geld geven bij bruiloft

Het belangrijkste is echter dat u een bedrag geeft dat u kwijt kunt en wilt. Iemand die twee keer modaal verdient zal veel minder snel wakker liggen van hoeveel geld geven bij een bruiloft, terwijl het voor iemand die al moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen hetzelfde bedrag voor slapeloze nachten kan zorgen.

Hoeveel geld geven bij builoft is uiteindelijk het bedrag waar u vrede mee heeft. Uiteindelijk gaat het ook niet om de hoogte ervan, maar zal het bruidspaar vooral blij zijn met uw aanwezigheid op de mooiste dag van hun leven.
 

Geef iets anders dan geld,
bekijk onze populaire categorieën huwelijkscadeau's

Wat geef je op een bruiloft als koppel anders dan geld? Bekijk hieronder onze geld bruiloft cadeau alternatieven.

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

Kleine huwelijksgeschenken    Groot huwelijkscadeau    huwelijk cadeau voor in de tuin

huwelijkscadeau homostel, huwelijkscadeau lesbisch paar    Familie beeldjes als zoveel jaar getrouwd cadeau    Zonnewijzer als huwelijkskado

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2023 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel