Wat zijn de gekste verjaardagstradities in andere landen?

Van de verjaardagskalender op het toilet, het geven van een verjaardagscadeau tot het feliciteren van de gehele familie van de jarige: in Nederland hebben we best wat verjaardagstradities waar een buitenlander misschien raar van opkijkt. Toch kunnen ze er in andere landen ook wat van. Eigenlijk heeft elk land wel zijn eigen tradities en gebruiken bij het vieren van een verjaardag. Sommigen zijn echter wat vreemder dan anderen. Hieronder vindt u daarom een lijst met de gekste verjaardagstradities in andere landen.

 

Verjaardagstradities in het buitenland

Denemarken verjaardag traditie

Waar we in Nederland alleen met de vlag wapperen op nationale feest- en herdenkingsdagen, zult u in Denemarken de vlag een stuk vaker zien. Daar wordt namelijk de Deense vlag uitgehangen als iemand jarig is.

 

verjaardag traditie Australië

In Australië is er een speciaal verjaardagsmaal dat wel wat weg heeft van onze beschuit met muisjes. Op een verjaardag eet men daar namelijk ‘fairy bread’: wit brood met boter en discodip.

 

Canada verjaardag traditie

In Canada valt de jarige met de neus in de boter – letterlijk. De jarige job krijgt namelijk boter op zijn of haar neus gesmeerd; daardoor zou hij of zij volgens de legende te glibberig voor ongeluk of het noodlot zijn.

 

Hongarije tradities verjaardag

In Hongarije zingt men een verjaardagslied over oorlellen: ‘God zegent je, mag je zo lang leven dat je oorlellen je enkels raken.’ Om die boodschap kracht bij te zetten, wordt de jarige na het openmaken van zijn of haar cadeautjes door alle aanwezigen even aan de oorlel getrokken. We zingen in Nederland zelfs iets vergelijkbaars, namelijk: jarige job gaat nooit verloren, trek hem aan zijn oren! 

 

Jamaica verjaardag traditie

In Jamaica wordt de jarige bedolven met bloem op zijn verjaardag. Het liefst wordt hij of zij daarvoor ook nog nat gemaakt, zodat het witte goedje extra goed blijft plakken.

 

verjaardag traditie Vietnam

In Vietnam viert iedereen zijn verjaardag op hetzelfde moment, namelijk tijdens het nationale feest Tết Nguyên Đán, dat drie dagen duurt. Men viert op dat moment de lente en het begin van een nieuw jaar.

 

De beste verjaardagscadeaus

Eén traditie die in ongeveer elk land hetzelfde lijkt te zijn, is het geven van cadeaus aan de jarige. Op een goed verjaardagsfeest mag een mooi, persoonlijk cadeau niet ontbreken. Bij Bronzen Beelden Winkel kunt u terecht voor de mooiste bronzen beelden voor buiten en binnen: het perfecte originele verjaardagscadeautje, waar de jarige nog jarenlang plezier van zal hebben. Dankzij ons ruime aanbod aan figuratieve en abstracte beelden zit er voor iedereen wel het perfecte beeld tussen. Maak uw persoonlijke cadeau bovendien helemaal af met een tekstbordje waarop u een persoonlijke verjaardagswens achterlaat.

 

Bekijk onze populaire verjaardagscadeau tips categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag
 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel