Wat is de meest voorkomende verjaardag ter wereld?

Een verjaardag is voor iedereen ter wereld hetzelfde. Niet de exacte datum uiteraard, maar de hele wereld viert op zijn of haar verjaardag, zijn eigen geboorte. Per dag worden er gemiddeld genomen ruim 350.000 nieuwe aardbewonertjes geboren, dat is ruim 255 baby’s per minuut. Maar op sommige dagen worden er net wat meer baby’s geboren dan op andere dagen. In dit artikel beantwoorden we de vraag, wat is de meest voorkomende verjaardag ter wereld? En natuurlijk wijzen we u graag op ons ruime aanbod verjaardagscadeau , dat perfect is om bijzondere verjaardagen of jubilea te vieren.

 

September: De maand met de meeste verjaardagen

Als we kijken naar de maand waarin de meeste kinderen geboren worden, is dat september. Deze statistiek is gebaseerd op analyses van geboortecijfers over verschillende jaren en gemeten in verschillende landen over heel de wereld. De reden waarom dit september is, kan te maken hebben met de intimiteit tussen stellen tijdens de koude wintermaanden (je brengt dan immers meer tijd binnenshuis door). De meest voorkomende verjaardag ter wereld valt dan ook in September, op 16 september om precies te zijn. 

  1. 16 september
  2. 10 september
  3. 30 september


Het zijn vooral jongeren tot 25 jaar die vaker in september jarig zijn. De verjaardagen van mensen die ouder zijn dan 75 jaar vallen vaker in de maanden maart en mei. Het tijdstip wanneer baby's worden geboren is dus verschoven. Vroeger werden de meeste kinderen geboren in het voorjaar dat is nu verschoven naar september. Je ziet de trend vooral ontstaan in de jaren zestig, onderzoekers denken dat het komt door de pil. Hierdoor kunnen zwangerschappen moeilijker gepland worden, mensen zouden graag een kind in het voorjaar willen, maar houden er niet altijd rekening mee dat ze vaak niet direct zwanger zijn.

 

China en India als beïnvloeders meeste voorkomende verjaardag datum

We kunnen het ook op een andere manier bekijken, door te kijken naar de hoeveelheid mensen in landen met een hoge bevolkingsdichtheid zoals China en India. Logischerwijs hebben deze landen veel invloed op het geboortecijfer en daarmee dus ook op de meest voorkomende verjaardag ter wereld. De reden verschilt echter iets van de rest van de wereld. Het Chinese Nieuwjaar en verschillende festivals in India zorgen voor een piek in geboorteaantallen op bepaalde dagen.

 

Geboortetrends en cultuur bij verjaardagen

Welke verjaardag het meest voorkomt over de hele wereld hangt overigens niet alleen af van de wintermaanden of bepaalde festivals in landen als China en India, maar ook van verschillen in cultuur en hoe mensen hun verjaardag vieren. Verschillende feesten in verschillende landen, gecombineerd met sociaal-economische omstandigheden, dragen immers ook bij wanneer er meer baby’s geboren worden. 

 

Conclusie meest voorkomende verjaardag

16 September is dus de meest voorkomende verjaardag, daar zijn we al snel over uit. Waarom dit is, kan echter nog ter discussie worden gelaten. Het is een combinatie van culturele overeenkomsten, economische aspecten en zelfs het weer speelt een rol. Iedere verjaardag is uniek en verdient speciale aandacht. Schenk een dierbare die aandacht in de vorm van een speciaal bronzen beeld, waardoor hij of zij zich nog jaren die speciale verjaardag zal herinneren. Bekijk ook onze 

 

Bekijk onze populaire verjaardagscadeau tips categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag
 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel