Trouwgedichten | Hoe trouwgedichten schrijven die raken?

trouwgedichtenTrouwgedichten schrijven die raken. Wie al moeite heeft met het schrijven van een sinterklaasgedicht, zal vast nog meer peentjes zweten bij de gedachte een trouwgedicht in elkaar te moeten zetten. U draagt het gedicht voor te midden van alle genodigden, en/of natuurlijk het bruidspaar zelf. Met een beetje geluk – of pech – wordt het gefilmd en zal het net als een huwelijkscadeau een onuitwisbare herinnering achterlaten. Reden te meer dus om goed voorbereid te werk te gaan, en dus vooral op tijd te beginnen. Hoe schrijft u trouwgedichten die bijblijven en precies verwoorden wat u over wilt brengen? We geven enkele tips.

 

BEKIJK ONZE   >> HUWELIJKSCADEAU <<   BEELDEN
 

Waarom niet een door iemand anders geschreven trouwgedicht voordragen?

Natuurlijk zijn er op het wereldwijde web genoeg voorbeelden te vinden van gedichten die u zou kunnen gebruiken, of in gedichtenbundels van bekende dichters. Zo’n kant-en-klaar gedicht overhandigen is het minst tijdrovend en waarschijnlijk zult u zelfs hoge ogen gooien met een meesterwerk dat door iemand anders is geschreven. Als het maar om de liefde draait, is het genoeg toch?

Hoewel dit inderdaad een optie is, is het wel een stuk onpersoonlijker. U kunt er geen eigen elementen in kwijt en bent aangewezen op een vaste inhoud. Wat zeker een goed idee is, is het gebruiken van bestaande gedichten ter inspiratie. Al lezende is het waarschijnlijk dat uw eigen creativiteit makkelijker aangewakkerd wordt en ontdekt u ook dat gedichten qua vorm enorm van elkaar kunnen verschillen.
 

Onderwerp bedenken voor gedichten huwelijk liefde

Allereerst is het belangrijk om een onderwerp te bedenken. Waar wilt u graag over schrijven? Wat wilt u dat het paar weet, of eventueel het publiek? Vertel over hoe ze elkaar hebben ontmoet, of de eerste keer dat u hen ontmoette. Misschien brand er al jaren een enigszins beschamende gebeurtenis op uw hart waarvan u gelijk al had besloten dat deze absoluut gedeeld moet worden op het bruiloftsfeest.
 

Welke emotie wilt u oproepen met een trouwgedichtje?

Ook de ondertoon is belangrijk bij een trouwgedichtje. Wat het altijd goed doet, is humor. Gebruik het wel in beperkte mate, zodat het geen comedy-act wordt die vooral om u draait. Grappige gebeurtenissen doen het altijd goed, afgewisseld met een stuk emotie waarbij tissues in overvloed gebruikt zullen worden.
 

Moet een trouwgedicht echt rijmen?

En dan het dichten zelf. Maak korte zinnen en maak het gedicht zelf ook niet te lang. 1 A4 met geschreven tekst is ruim voldoende. Er zijn op het internet handige sites te vinden waarmee u eenvoudig woorden kunt laten rijmen. Het vertellen van een verhaal is immers één ding, maar het ook nog vloeiend laten rijmen, dat vereist net wat meer handigheid.

En mocht het rijmen nu echt niet aan u besteed zijn, dan is het goed om te weten dat een gedicht niet per se hoeft te rijmen. Dat betekent niet dat u geheel uw eigen invulling eraan kunt geven. Zoals de Franse dichter Robert de Souza in het begin van de 20e eeuw al zei: "Een vrije vers is niet het weglaten van het patroon, maar het creëren van een originele en ingewikkeld metrische vorm van elk gedicht." Simpelweg gezegd, een gedicht heeft een diepere laag van betekenis.
 

Bijvoorbeeld

Ik wist niet

Wat liefde was

Totdat ik voelde

Iets wat warmte gaf

Mijn hart sprong

Open van blijheid

Veiligheid ervoer ik

Een ander mens was ik

Bekijk ook onze populaire trouw cadeau categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

Kleine huwelijksgeschenken    Groot huwelijkscadeau    huwelijk cadeau voor in de tuin

huwelijkscadeau homostel, huwelijkscadeau lesbisch paar    Familie beeldjes als zoveel jaar getrouwd cadeau    Zonnewijzer als huwelijkskado

 

Inspirerende gedichten trouwen per trouwjaar 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel