De spirituele betekenis van de egel

spirituele betekenis egelHier vindt u de dieren betekenis van De egel: een schattig, stekelig diertje dat waarschijnlijk nogal eens door uw achtertuin heen snuffelt. Toch zult u hem niet regelmatig zien: egels zijn namelijk nachtdieren.

Deze schattige insecteneters vormen al decennialang een inspiratie voor natuurliefhebbers en kunstenaars: van initiatieven om tuinen egel vriendelijk te maken tot kinderboeken over egels die de wildste avonturen beleven. Ook de kunstenaars van Bronzen Beelden Winkel hebben de egel regelmatig als onderwerp genomen, kijk maar eens naar ons ruime assortiment. Maar wat is nu eigenlijk de spirituele betekenis van de egel?  

 

De egel als spirituele symboliek

Volgens de spiritualiteit staat de egel voor drie dingen:

  • wijsheid
  • bescherming
  • zelfbehoud.

De buik van een egel is zacht, maar zijn stekels zijn hard en scherp. Die zachte onderbuik wordt bovendien ook wel eens vergeleken met kwetsbare vrouwelijkheid. De stekels van een egel symboliseren dat het belangrijk is om voor uzelf op te komen: tegelijkertijd moet de zachte buik – uw kwetsbare, innerlijke zelf – gekoesterd en beschermd worden. Denk maar aan de manier waarop een egel zichzelf oprolt wanneer er gevaar dreigt: de harde stekels beschermen zijn lichaampje tegen roofdieren en andere bedreigingen.

 

Haal de betekenis van de egel in huis of doe hem cadeau

Kent u iemand die wel wat egelstekels kan gebruiken, of mag u er zelf wel eens vaker aan herinnerd worden om voor uzelf op te komen? Dan is een van onze bronzen egelbeeldjes een ideaal geschenk. In ons assortiment vindt u verschillende soorten bronzen egels voor binnen en buiten: denk aan ‘de eigenwijze egel’, ‘de slapende egel’, of juist een setje van drie egels bij elkaar. Elke keer dat u naar dit schattige beestje gegoten in brons kijkt, zult u eraan herinnerd worden hoe belangrijk zelfbescherming en zelfbehoud zijn.  

klik hieronder om naar een categorie te gaan: 
 

egel beelden of bekijk meer >>  Dieren beelden brons  

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel